воскресенье, 3 апреля 2016 г.

Тема 17. Значення фізичних вправ для людей різного віку, які не займаються спортом

Тема 17. Значення фізичних вправ для людей різного віку, які не займаються спортом

Завдання

1. Опрацювати матеріал лекції. Конспект у зошит.

2. Підібрати 2 комплекси ЗРВ для людей різного віку, які не займаються спортом. Надати для перевірки

3. Вивчити основні поняття
Тренованість серцево-судинної та дихальної систем (сardiorespiratoryеndurance) - Компонент загальної тренованості організму, що відображає здатність даних систем адекватно забезпечувати життєдіяльність організму при фізичному навантаженні різної інтенсивності та тривалості. На практиці цей показник можна оцінити, враховуючи здатність людини витримувати тривале фізичне навантаження.
М'язова сила (muscular strength) - Здатність мускулатури здійснювати максимально можливу механічну роботу за короткий час.
М'язова винослівасть (muscular endurance) - Здатність мускулатури здійснювати механічну роботу різної тривалості та кратності.
Гнучкість (flexibility) - Здатність здійснювати механічну роботу, використовуючи при цьому максимально можливий діапазон рухів.
Статура (body composition) - Співвідношення між жировою тканиноюорганізму і загальною масою скелетної мускулатури, кісткової тканини і внутрішніх органів.
Специфічність - Необхідність вибору певного комплексу фізичних вправ, спрямованих на розвиток і зміцнення груп м'язів, які більше всього задіяні при певному типі м'язової діяльності.
Регулярність фізичних навантажень. Тренувальні заняття повинні бути регулярними. Мінімум три тренувальні заняття на тиждень необхідні для підтримання оптимального рівня тренованості.
Прогресія. Поступове збільшення інтенсивності, тривалостіта або частоти тренувальних занять - необхідна умова для оптимального підвищення рівня тренованості організму.
Інтенсивність фізичних навантажень і контроль частоти серцевих скорочень

1 комментарий:

  1. У комплекси занять з дітьми перед-дошкільного (ясельного) і дошкільного віку входять загальнорозвиваючі вправи для зміцнення м'язів плечового пояса, живота, спини, ніг з різних вихідних положень - стоячи, сидячи, лежачи; вправи на розвиток і вдосконалення основних рухових навичок - ходьба, біг, стрибки, лазіння, кидання і ловля, метання, рівновага Якщо дитина ніколи не займався, не слід пропонувати йому відразу весь комплекс. Він може виконувати спочатку лише кілька вправ, а через 7-8 днів - вже весь комплекс у повному обсязі. У ранньому і молодшому дошкільному віці заняття повинні носити ігровий і імітаційний (наслідувальний характер. З 2-річного віку з дітьми слід проводити щоденну ранкову зарядку до-раю включає 3-4 вправи, спрямовані на формування і закріплення правильної постави. Займатися діти повинні легкої вільному одязі.
    вправи для дітей 5-6 років: /- з вихідного положення ноги нарізно, палицю тримають на опущених і злегка розведених у сторони руках, піднімають палицю вгору, потягуються (вдих), заводячи палицю за голову, потім опускають її на лопатки (видих); 2 - кидають м'яч в ціль; 3 - з вихідного положення лежачи на животі, руки витягнуті уздовж тулуба прогинаються («рибка») і повертаються у вихідне положення; 4 - сидячи на підлозі, схрестивши ноги, руки на поясі, відводять руки в сторони, одночасно повертаючи тулуб вправо і вліво поперемінно;
    5 - ходьба по мотузку, що лежить на підлозі;
    6 - піднімаючи руки в сторони і вгору,
    одну ногу відводять назад, потім потягують
    ся (вдих) і опускають руки вниз, приставляючи
    ногу (видих), вправу повторюють
    кілька разів, відводячи поперемінно то одну,
    то іншу ногу; 7 - з вихідного положення
    ня стоячи (обруч тримають у витягнутих руках)
    присідають і повертаються у вихідне по
    пропозиція; 8 - з вихідного положення
    ноги на ширині плечей, руки зчеплені «за
    мок» піднімають руки вгору (вдих),
    потім опускають вниз (видих).
    Примітка: починати і закінчувати вправи рекомендується ходьбою або легким бігом.

    ОтветитьУдалить