среда, 2 марта 2016 г.

Завдання тижня дистанційного навчання


         Шановні студенти групи 35! 
    З 07 по 11 березня ми навчаємося за дистанційною формою. Вам необхідно виконати завдання 9 тижня навчання за темою "Оцінка ролі ранкової гімнастики для життєдіяльності організму" та надіслати на електронну адресу для перевірки 07.03.2016. Обов'язково!!!!  
Електронна адреса: kroshka68@gmail.com
      Після перевірки Вам буде повідомлено про отриману оцінку. 

Завдання
1. Передивится відео комплексів ранкової гімнастики. Надати короткий коментар за схемою (вік, значення гімнастики, структура та зміст, підбір вправ, умови проведення, наявністть музичного супроводу)
Відео 1

Відео 2

Відео 3

Відео 4

2. Підібрати по одному комплексу ранкової гімнастики для різних вікових груп (дошкільники, молодший та старший шкільний вік, студентська молодь, люди похилого віку).

Ви можете отримати найбільшу кількість балів - 3

Відповіді приймаються тільки до 07.03
Бажаємо успіхів!





21 комментарий:

  1. Видео 1 мне очень понравилось!Музыкальное сопровождение поднимает настроение,боевой дух,упражнения подобраны замечательно-подходят под возраст,интенсивной нагрузки.место для провождения гимнастики отличное,зал в хорошем состоянии.я бы с удовольствием позанималась с таким позитивным,любящим свое дело мастером!

    ОтветитьУдалить
  2. Видио 2-могу сказать,что зарядка действительно лучшая,интенсивная,нагрузка на все части тела,видно что занятия проходят постоянно!

    ОтветитьУдалить
  3. Я бы очень хотела,что бы у моего ребенка была именно такая зарядка в саду!очень интересно,яркие костюмы,все в виде сказки,детям ,уверенна,очень понравилось!думаю они не только получили удовольствие,но и оздоровились!

    ОтветитьУдалить
  4. видио 4-очень интересные,необычные ,подобранные упражнения.мне было бы интересно поучаствовать на такой зарядке,узнав для себя новые упражнения

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. За коментр - МОЛОДЕЦЬ!
      Де крмплекси гімнастики??????
      Поки 1 бал

      Удалить
  5. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Комплекс ранкової гімнастики для дітей 3-6 років
      Комплекс ранкової гімнастики «На турніку».
      В. П.: стоячи, ноги разом, гімнастичну палку тримати в обох руках перед собою. Підняти палку вгору, піднятися на носки (вдих), палку опустити назад на лопатки (видих). Темп повільний. Повторити 5—6 разів. Комплекс ранкової гімнастики «Маятник».
      В. П.: стоячи, ноги на ширині плечей, палку тримати в зігнутих руках за плечима. Нахили тулуба в сторони. Темп повільний. Під час нахилу — видих. Виконати 3-4 нахили в кожну сторону. Комплекс ранкової гімнастики «Зайчик».
      В. П.: стоячи, ноги разом, руки на поясі. Пересуватися по кімнаті дрібними стрибками на двох ногах, злегка згинаючи коліна.
      Повільна ходьба по кімнаті, яка супроводжується плесканням у долоні; руки попереду, над головою, за спиною.
      *В.П. - вихідне положення
      Методика проведення ранкової гімнастики для дітей шкільного віку
      Тривалість гімнастичних вправ повинна бути не більше як 10-20 хв, а комплекс вправ повинен включати 9-16 різноманітних вправ.
      Спочатку потрібно виконувати прості вправи і поступово переходити до більш складніших. Кожна вправа несе в собі помірне фізичне навантаження

      Удалить
  6. Орієнтовні комплекси загальнорозвиваючих вправ ранкової гімнастики
    Комплекс 1.
    1. Вправи виду “потягування”. Необхідні для поглиблення дихання, збільшення рухливості грудної клітки, гнучкості хребта, зміцнення плечового поясу, зміцнення постави.
    Приклад: Вихідне положення: ноги на ширині плечей. Руки вгору, прогинаємось в хребті назад разом з закиданням рук. Потім тягнемось до підлоги, щоб доторкнутись до пальців ніг. Наостанок присідаємо тримаючи руки горизонтально.
    2. Вправи для зміцнення плечового поясу.
    Вихідне положення: руки зігнуті в ліктях на рівні плечей, ноги на ширині плечей. Виконуємо горизонтальні – розривні рухи руками назад, щоб лопатки торкались одна одної.
    Оберти руками з максимальною амплітудою назад і вперед.
    Ривкові рухи руками вгору і вниз.
    3. Вправи для зміцнення тазостегнового суглобу.
    Вихідне положення: ноги на ширині плечей, руки на поясі. Кругові рухи тулубом за годинниковою стрілкою і проти з найбільш можливим кутом нахилу тулуба.
    Вихідне положення: ноги на ширині плечей, руки на поясі. Рухи тулубом вперед, назад, вліво, вправо.
    Нахили тулуба вліво і вправо разом з закиданням рук.
    4. Вправи для зміцнення колінного суглобу.
    Руки на колінах. Кругові рухи колінами по годинниковій стрілці. Оберти всередину та назовні.
    Стрибкові випади вперед і назад з рухом ноги. Спочатку лівої потім правої.
    5. Вправи для зміцнення гомілковостопного суглобу.
    Ногу вперед на носочок, виконуємо оберти вліво й вправо.
    Комплекс 2.
    "Літак". В.П. – 1 - розвести руки в сторони - вгору, підняти ліву ногу, високо піднімаючи коліно; 2 - повернутися у в. п.; 3-4 - те ж, піднімаючи праву ногу.
    "Натягни лук". В.П. – 1 - вгору - назад, максимально прогнутися; 2 - В. П.;
    "Вітряний млин". В.П. – ноги на ширині плечей, права рука вгорі, ліва внизу. Поперемінні кругові обертання рук вперед і назад.
    "Пружина". В.П. – 1-2-3 - повільно сісти; 4 - швидко повернутися у В.П.
    "Циркова конячка". В.П. – руки зігнуті в ліктях, долоні вниз. Біг на місці з високим підніманням колін, що торкаються долонь рук.
    "Підстрибни вище" – підскоки на місці випрямляючись.
    Ходьба на місці.



    ОтветитьУдалить
  7. студентська молодь
    Найбільш раціонально на одному занятті використовувати вправи з невеликими обтя¬женнями, до яких додаються координація рухів, гнучкість та розслаблення.
    Взірець комплексу ранкової гігієнічної гімнастики
    1. Ходьба, легкий біг 30-40 с, ходьба 20 с.
    2. В. п. - о. с.; руки зігнуті до плечей. На рахунок 1-2 - праву руку вгору; 3-4 - ліву руку вгору; 5-6 - праву руку до плеча, 7-8 - ліву руку до плеча. Виконувати з ходьбою на місці.
    3. В. п. - о. с.; руки на поясі. На рахунок 1-2 - навприсядки, руки вниз, у сторони; 3-4 - в. п. (4-7 разів).
    4. В. п. - стійка, ноги нарізно, руки за голову. На рахунок 1-2 -навприсядки, з поворотом вправо, руки в сторони; 3-4 - в. п.; 5-6 - навприсядки, з поворотом вліво, руки в сторони; 7-8 -в. п. (4-6 разів).
    5. В. п. - о. с.. На рахунок 1-2 - два нахили вправо; ліву руку вгору, праву - вниз, вздовж тулуба; 3-4 - два нахили вліво, праву руку вгору, ліву вниз, уздовж тулуба (4-6 разів).
    6. В. п. - сидячи на підлозі, руки на поясі, ноги разом, носки відтягнуті. На рахунок 1-2 зігнути ноги, 3-4 - в.п. (5-7 разів).
    7. В. п. - лежачи на спині, руки вгору. На рахунок 1-4 - підтяг¬нути зігнуті в колінах ноги до грудей, руками взятися за гомілку; 5-8 - в. п. - розслабитися (4-6 разів).
    8. В. п. - лежачи на спині - "їзда на велосипеді" (по 8 разів).
    9. В. п. - лежачи на спині, руки вздовж тулуба. На рахунок 1-2 -сісти, руки на пояс; 3-4 - в. п. (6-8 разів).
    10. В. п. - присівши на всій стопі, руками взятися за гомілку. На рахунок 1 - випрямити ноги, торкнутися чолом колін; 2 -в. п. (6-8 разів).
    11. В. п. - о. с. На рахунок 1 — стрибок на правій нозі, ліва нога вперед - вгору, оплеск руками під лівою ногою; 2 - в. п.; З - стрибок на лівій нозі, права — вперед, угору, оплеск під правою ногою; 4 - в. п. (6-8 разів).
    12. Легкий біг і ходьба 20 с. Руки дугами вперед-угору, в сторо¬ни, вдих; руки через сторони у в. п., видих (4-6 разів).



    Найбільш поширеними формами занять фізичними вправами серед дорослих людей є наступні.
    1. Ранкова зарядка. Ця форма фізичного виховання найбільш зручна для дорослих людей, оскільки не вимагає великої кількості часу, не пов'язана з пересуванням по місту до місця занять, легко регламентується. Щоденні передачі по радіо, велика кількість навчальних і наочних посібників сприяють поширенню ранкової зарядки.
    Ранкова зарядка повинна складатися з 6-12 вправ для всіх основних груп м'язів. Починати її краще з вправ у потягуванні (можна з одночасними рухами руками). Потім слід переходити до вправ для черевного преса та інших м'язів тулуба. Наприкінці виконуються присідання або підскоки. Закінчується комплекс вправ спокійною ходьбою протягом 1-5 хвилин і водними процедурами.

    ОтветитьУдалить
  8. Орієнтовні комплекси вправ ранкової гімнастики для дітей 2-6 років

    «Ялинка» (перша молодша група)

    Ходьба за вихователем у колоні по одному зі зміною темпу (30 сек), біг у середньому темпі (20 сек), ходьба. Шикування у коло.

    1. «Велика ялинка» – піднімання рук вгору.

    В.п. — стійка ноги на ширині ступні, руки опущені вниз. 1-2 – підняти руки через сторони вгору, показати, яка «висока ви­росла ялинка» (вдих);

    3-4 — опустити руки через сторони вниз, які «в ялинки довгі гілки» (видих). Руки над головою, подивитися на них. Повторити 4-5 разів у повільному темпі.

    2. «Ялинка гілками хитає» — рухи прямими руками вгору та вниз.

    В.п. — стійка ноги на ширині ступні, руки в сторони на рівні плечей.

    1-4 — рухи прямими руками вгору і вниз. Повторити 4-5 разів у середньому темпі.

    3. «Маленька ялинка» - присідання, з рухами прямих рук вперед.

    В.п. — стійка ноги на ширині ступні, руки опущені вниз. 1-2 – присісти, руки вперед, показати, яка «маленька ялинка» (видих); 3-4 — підвестися у в.п. (вдих). Присідати на всій ступні. Повтори­ти 4 рази у повільному темпі.

    «Дощик пішов і діти побігли додому», біг (35 сек) у повільному темпі. Ходьба (25 сек) з поступовим уповільненням темпу.

    Вправи з прапорцями (друга молодша група)

    Шикування дітей в колону по одному. Ходьба звичайна чергується з ходьбою на носках, як «мишка» (45 сек.). Біг у середньому темпі (25 сек.), ходьба. Шикування в коло обличчям до середини.

    1. Піднімання рук вгору ( «піднімаємо прапорці над головою» ).

    В.п. — основна стійка, руки з прапорцями опущені вниз.

    1-3 — підняти руки через сторони вгору, помахати прапорцями над головою (вдих);

    4 — опустити прапорці вниз (видих). Прапорці над головою, подивитися на них. Повторити 6 разів у повільному темпі.

    2. Нахили тулуба вперед («опустимо прапорці вниз»).

    В.п. — те ж саме.

    1-2 — нахилити тулуб вперед-вниз, схрестити прапорці нижче колін

    (видих);

    3-4 — випрямитися у в.п. (вдих). Під час нахилу ноги в колінах не згинати. Повторити 6 разів у середньому темпі.

    3. Повороти тулуба («піднімемо прапорці в сторони» ).

    В.п. — стійка ноги нарізно, руки з прапорцями опущені вниз.

    1 — повернути тулуб вправо, руки з прапорцями в сторони (вдих);

    2 — повернутися у в.п., руки опустити вниз (видих);

    3-4 — те саме в ліву сторону. При поворотах п’ятки з підлоги не піднімати. Повторити 4-6 разів у середньому темпі.

    4. Стрибки на обох ногах («пострибаємо з прапорцями» ).

    В.п. — зімкнута стійка, руки з прапорцями в сторони. Стрибки на місці на обох ногах, виконуючи відведеними в сторону руками змахи вгору і вниз. Стрибати м’яко, дихати рівномірно. Повторити 12 разів. Біг у середньому темпі (25 сек.), прапорці тримати у правій руці. Ходьба (30 сек.) у повільному темпі, підняти руки з прапорцями в сторони та опустити вниз (6-8 разів). Звичайна ходьба.

    ОтветитьУдалить
  9. Ранкова гігієнічна гімнастика для людей похилого віку включає в себе вправи, спрямовані на активізацію роботи всіх груп м'язів. Наведемо приклад комплексу вправ.

    1) В.п. - Сидячи на стільці. Здійснюємо рухи очима вгору, вниз, вправо, вліво.

    Кругові рухи очима (вліво, вгору, вправо, вниз та у зворотному напрямку). Рухи робити по черзі з відкритими і закритими очима, в середньому темпі, по 10 разів.

    Закінчивши вправу, легко погладьте пальцями закриті очі і кілька разів швидко моргніть.

    2) В.п. - Те ж. Повороти голови при фіксованому попереду себе погляді. Виконувати в середньому темпі по 5 - 6 разів у різних напрямках.

    3) В.п. - Те ж. Стискання і разжимание століття. Рухи робити в середньому темпі, з зусиллям, по 10-15 разів.

    4) Вих. п. - в основній стійці.
    1-2 - руки вгору, ліву ногу назад, на носок, вдих, потягнутися,
    3-4 - руки розслаблені внизу, видих, повернутися в вих. становище,
    5-8 - те ж, з правої ноги. Повторити 4-6 разів у середньому темпі.

    5) Вих. п. - стійка, руки перед грудьми, ноги нарізно.
    1 - різкий поворот всього тулуба вліво, вдих, руки вгору,
    2 - ісх.положеніе, видих,
    3 - нахил назад, вдих, руки в сторони,
    4 - в.п., видих,
    5,6 - те ж, змінивши положення рук. Повторити в середньому темпі 4-6 разів.

    6) Вих. п. - ноги нарізно, вузька стійка, руки на поясі.
    1 - піднятися на носках, вдих,
    2 - присісти, праву руку вперед, ліву назад, видих,
    3,4 - вдих, вих. становище,
    5,6 - те ж, змінивши положення рук. Повторити в середньому темпі 4-6 разів.

    7) Вих. п. - упор, ззаду сидячи.
    1,2 - прогнувшись, зігнути праву ногу вперед, упор, ззаду лежачи,
    3,4 - вих. становище,
    5 - 8 - те ж, тільки згинаючи ліву ногу. Повторити 4-6 разів у середньому темпі. Дихання рівномірне.

    8) Вих. п. - ноги нарізно, стійка.
    1 - нахил вліво, руки ковзають уздовж тіла, права - вгору, ліва - вниз,
    2 - вих. становище прийняти,
    3,4, - те ж, тільки вправо. У середньому темпі повторити 4-6 разів.

    9) Вих. п. - руки на поясі, основна стійка ,.
    1 - мах лівою ногою в сторону, вдих,
    2 - розслабити м'язи, прийняти вих. становище, видихнути,
    3,4 - те ж, тільки з правої ноги. У середньому темпі повторити 4-6 разів.

    10) Вих. п. - упор на колінах.
    1,2 - випрямляє праву ногу і піднімаємо її якомога вище назад,
    3,4 - повернутися в вих. становище,
    5 - 8 - те ж, тільки з лівої ноги. Руки не згинати, Ногу потрібно випрямляти повністю, носок - відтягнуть.

    Дихання рівномірне, в повільному темпі повторити 3-4 рази.

    11) Вих. п. - руки в сторони, долонями вперед, лежачи на спині, ноги нарізно.
    1 - ліву руку вперед, поворот тулуба вправо і бавовна нею по долоні правої руки, видих,
    2 -ісх. становище, вдих,
    3,4 - те ж, тільки в інший бік. Поворот виконувати в поперекової частини тулуба, ноги від підлоги не відривати.

    12) Вих. п. - в основній стійці
    1 - різкий мах лівою ногою назад, кисті розслаблені, руки в сторони, вдих,
    2 - «упустити» руки, видих, повернутися в вих. становище,
    3,4 - те ж, тільки з правої ноги. У середньому темпі повторити 4-6 разів.

    13) Вих. п. - стійка, руки до плечей, ноги нарізно.
    1,2 - руки в сторони, долоні вгору, вдих, прогнутися добре,
    3,4 - руки розслаблено до плечей, видих, повернутися в вих. становище. У повільному темпі повторити 3-4 рази.

    14) Вих. п. - в основній стійці
    1 - 4 - ходьба на місці (високе піднімання стегна). Темп середній, тривалість - 25-30 секунд.

    ОтветитьУдалить
  10. Видео мне очень понравилось, музыкальное сопровождение очень хорошее, упражнения подобраны по возрасту. Мне очень понравилось!

    ОтветитьУдалить
  11. Комплекс ранкової гімнастики для дітей 3-6 років
    Комплекс ранкової гімнастики «На турніку».
    В. П.: стоячи, ноги разом, гімнастичну палку тримати в обох руках перед собою. Підняти палку вгору, піднятися на носки (вдих), палку опустити назад на лопатки (видих). Темп повільний. Повторити 5—6 разів. Комплекс ранкової гімнастики «Маятник».
    В. П.: стоячи, ноги на ширині плечей, палку тримати в зігнутих руках за плечима. Нахили тулуба в сторони. Темп повільний. Під час нахилу — видих. Виконати 3-4 нахили в кожну сторону. Комплекс ранкової гімнастики «Зайчик».
    В. П.: стоячи, ноги разом, руки на поясі. Пересуватися по кімнаті дрібними стрибками на двох ногах, злегка згинаючи коліна.
    Повільна ходьба по кімнаті, яка супроводжується плесканням у долоні; руки попереду, над головою, за спиною.
    *В.П. - вихідне положення
    Методика проведення ранкової гімнастики для дітей шкільного віку
    Тривалість гімнастичних вправ повинна бути не більше як 10-20 хв, а комплекс вправ повинен включати 9-16 різноманітних вправ.
    Спочатку потрібно виконувати прості вправи і поступово переходити до більш складніших. Кожна вправа несе в собі помірне фізичне навантаження

    ОтветитьУдалить
  12. Орієнтовні комплекси загальнорозвиваючих вправ ранкової гімнастики
    Комплекс 1.
    1. Вправи виду “потягування”. Необхідні для поглиблення дихання, збільшення рухливості грудної клітки, гнучкості хребта, зміцнення плечового поясу, зміцнення постави.
    Приклад: Вихідне положення: ноги на ширині плечей. Руки вгору, прогинаємось в хребті назад разом з закиданням рук. Потім тягнемось до підлоги, щоб доторкнутись до пальців ніг. Наостанок присідаємо тримаючи руки горизонтально.
    2. Вправи для зміцнення плечового поясу.
    Вихідне положення: руки зігнуті в ліктях на рівні плечей, ноги на ширині плечей. Виконуємо горизонтальні – розривні рухи руками назад, щоб лопатки торкались одна одної.
    Оберти руками з максимальною амплітудою назад і вперед.
    Ривкові рухи руками вгору і вниз.
    3. Вправи для зміцнення тазостегнового суглобу.
    Вихідне положення: ноги на ширині плечей, руки на поясі. Кругові рухи тулубом за годинниковою стрілкою і проти з найбільш можливим кутом нахилу тулуба.
    Вихідне положення: ноги на ширині плечей, руки на поясі. Рухи тулубом вперед, назад, вліво, вправо.
    Нахили тулуба вліво і вправо разом з закиданням рук.
    4. Вправи для зміцнення колінного суглобу.
    Руки на колінах. Кругові рухи колінами по годинниковій стрілці. Оберти всередину та назовні.
    Стрибкові випади вперед і назад з рухом ноги. Спочатку лівої потім правої.
    5. Вправи для зміцнення гомілковостопного суглобу.
    Ногу вперед на носочок, виконуємо оберти вліво й вправо.
    Комплекс 2.
    "Літак". В.П. – 1 - розвести руки в сторони - вгору, підняти ліву ногу, високо піднімаючи коліно; 2 - повернутися у в. п.; 3-4 - те ж, піднімаючи праву ногу.
    "Натягни лук". В.П. – 1 - вгору - назад, максимально прогнутися; 2 - В. П.;
    "Вітряний млин". В.П. – ноги на ширині плечей, права рука вгорі, ліва внизу. Поперемінні кругові обертання рук вперед і назад.
    "Пружина". В.П. – 1-2-3 - повільно сісти; 4 - швидко повернутися у В.П.
    "Циркова конячка". В.П. – руки зігнуті в ліктях, долоні вниз. Біг на місці з високим підніманням колін, що торкаються долонь рук.
    "Підстрибни вище" – підскоки на місці випрямляючись.
    Ходьба на місці.

    ОтветитьУдалить
  13. Ранкова гігієнічна гімнастика для людей похилого віку включає в себе вправи, спрямовані на активізацію роботи всіх груп м'язів. Наведемо приклад комплексу вправ.

    1) В.п. - Сидячи на стільці. Здійснюємо рухи очима вгору, вниз, вправо, вліво.

    Кругові рухи очима (вліво, вгору, вправо, вниз та у зворотному напрямку). Рухи робити по черзі з відкритими і закритими очима, в середньому темпі, по 10 разів.

    Закінчивши вправу, легко погладьте пальцями закриті очі і кілька разів швидко моргніть.

    2) В.п. - Те ж. Повороти голови при фіксованому попереду себе погляді. Виконувати в середньому темпі по 5 - 6 разів у різних напрямках.

    3) В.п. - Те ж. Стискання і разжимание століття. Рухи робити в середньому темпі, з зусиллям, по 10-15 разів.

    4) Вих. п. - в основній стійці.
    1-2 - руки вгору, ліву ногу назад, на носок, вдих, потягнутися,
    3-4 - руки розслаблені внизу, видих, повернутися в вих. становище,
    5-8 - те ж, з правої ноги. Повторити 4-6 разів у середньому темпі.

    5) Вих. п. - стійка, руки перед грудьми, ноги нарізно.
    1 - різкий поворот всього тулуба вліво, вдих, руки вгору,
    2 - ісх.положеніе, видих,
    3 - нахил назад, вдих, руки в сторони,
    4 - в.п., видих,
    5,6 - те ж, змінивши положення рук. Повторити в середньому темпі 4-6 разів.

    6) Вих. п. - ноги нарізно, вузька стійка, руки на поясі.
    1 - піднятися на носках, вдих,
    2 - присісти, праву руку вперед, ліву назад, видих,
    3,4 - вдих, вих. становище,
    5,6 - те ж, змінивши положення рук. Повторити в середньому темпі 4-6 разів.

    7) Вих. п. - упор, ззаду сидячи.
    1,2 - прогнувшись, зігнути праву ногу вперед, упор, ззаду лежачи,
    3,4 - вих. становище,
    5 - 8 - те ж, тільки згинаючи ліву ногу. Повторити 4-6 разів у середньому темпі. Дихання рівномірне.

    8) Вих. п. - ноги нарізно, стійка.
    1 - нахил вліво, руки ковзають уздовж тіла, права - вгору, ліва - вниз,
    2 - вих. становище прийняти,
    3,4, - те ж, тільки вправо. У середньому темпі повторити 4-6 разів.

    9) Вих. п. - руки на поясі, основна стійка ,.
    1 - мах лівою ногою в сторону, вдих,
    2 - розслабити м'язи, прийняти вих. становище, видихнути,
    3,4 - те ж, тільки з правої ноги. У середньому темпі повторити 4-6 разів.

    10) Вих. п. - упор на колінах.
    1,2 - випрямляє праву ногу і піднімаємо її якомога вище назад,
    3,4 - повернутися в вих. становище,
    5 - 8 - те ж, тільки з лівої ноги. Руки не згинати, Ногу потрібно випрямляти повністю, носок - відтягнуть.

    Дихання рівномірне, в повільному темпі повторити 3-4 рази.

    11) Вих. п. - руки в сторони, долонями вперед, лежачи на спині, ноги нарізно.
    1 - ліву руку вперед, поворот тулуба вправо і бавовна нею по долоні правої руки, видих,
    2 -ісх. становище, вдих,
    3,4 - те ж, тільки в інший бік. Поворот виконувати в поперекової частини тулуба, ноги від підлоги не відривати.

    12) Вих. п. - в основній стійці
    1 - різкий мах лівою ногою назад, кисті розслаблені, руки в сторони, вдих,
    2 - «упустити» руки, видих, повернутися в вих. становище,
    3,4 - те ж, тільки з правої ноги. У середньому темпі повторити 4-6 разів.

    13) Вих. п. - стійка, руки до плечей, ноги нарізно.
    1,2 - руки в сторони, долоні вгору, вдих, прогнутися добре,
    3,4 - руки розслаблено до плечей, видих, повернутися в вих. становище. У повільному темпі повторити 3-4 рази.

    14) Вих. п. - в основній стійці
    1 - 4 - ходьба на місці (високе піднімання стегна). Темп середній, тривалість - 25-30 секунд.

    Закінчити ходьбу двома дихальними вправами.

    ОтветитьУдалить